Şekere hayır, bal ve akçaağaç şurubuna evet! Daha doğalı yok, yavaş yavaş işliyor
Şekerin ölçülü tüketilmesi gerektiğini bildiğimiz halde yiyecek ve içecekleri tatlandırmak için tüketim dozunu aşabiliyoruz. Bu durum diyabet, kalp hastalıkları, kronik iltihaplanmalar ve kan şekeri problemlerine yol açabilir. Ancak şekeri sağlıklı alternatiflerle birlikte almak mümkün olabilir. İşte uzmanların yorumu.Piyasada çok sayıda doğal şeker alternatifi bulunuyor. Özellikle hurma, agave şurubu, stevya, keşiş meyvesi bunlardan sadece birkaçı. Akçaağaç şurubu ve bal ise bu noktada en fazla merak edilen doğal alternatifler arasında yer alıyor. Peki, bal veya akçaağaç şurubu tüketmek, sofra şekerinden daha sağlıklı olabilir mi?