SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Şeker nedir, nasıl tüketilir? Her bir gram şekerde...

Şeker, yiyeceklerde doğal olarak bulunabilen ya da sonradan eklenen karbonhidrattır. Sütte, meyve ve sebzelerde de doğal olarak bulunan şeker korkulması değil, kontrol edilmesi gereken bir gıda. "Tükettiğimiz bütün yiyecek ve içeceklerde porsiyon kontrolü aslında önem kazanıyor. Nihayetinde her bir gram şekerin enerji değeri 4 kalori" diyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Prof.Dr. Murat Baş, şekerle ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Dışı kıtır, içi yumuşacık yumurtalı ekmek! Her damağa hitap ediyor, anne eli değmiş gibi
  2. Deterjansız tertemiz çamaşır, leke bile yok! Eskilerin 'kül'ü tertemiz yapıyor
  3. Karıncalar kaçacak yer arayacak! Duvar kenarına sürün, şekere bile gelemiyorlar
  4. Ürünleri bu detaya göre seçmek gerekiyormuş! Alerjiye dikkat
  5. Döküm tencere suya sabuna dokunmuyor! Bütün yararlı dokuyu söküp atıyor
  6. Yakmadan kavurun! Cevizin en çıtır haline son 12 dakika: Yarım çay kaşığı yeter
  7. Kasa kasa domates çıkıyor! 6 ve 6.8 arasında olmalı: Yaprağa değil köke dökün
  8. Alerji mevsimi başladı! Yıl boyu devam edenleri var: Görme problemlerine yol açıyor
  9. Anne adayının dişleri iyiyse bebek de iyi olur! Tükürük azalıyormuş
  10. Islak saçla yatan başına bela aldı! Kırık, kepek, migren hepsi bir gecede oluyor

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.