Şeflerden mis gibi kokan turta tarifi! Soğuk malzeme şart, gün sofralarının parlayan yıldızı
Turta, mutfağa adım atan herkesin denemek istediği hem göze hem de damağa hitap eden klasik lezzetlerden birisidir. Ancak iyi bir turta yapmanın püf noktalarını bilmeden işe koyulmak, istenmeyen sonuçlar doğurabilir. Tarifleri birebir uygulasanız bile, turtanız istenilen kıvamda olmayabilir. İdeal bir turta, çıtır çıtır bir hamura ve lezzetli bir iç harca sahip olmalıdır. Fakat bunun için bazı detaylara dikkat etmek gerekir.
|
1
1 / 7Fotoğraf
İyi bir turta pişirmek için yalnızca tarif takip etmek yeterli değildir. Malzeme seçiminden pişirme süresine kadar dikkat edilmesi gereken pek çok püf noktası vardır. Profesyonel şefler, özellikle evde turta yaparken fark etmeden yapılan bazı hataların turtanın lezzetini ve dokusunu büyük ölçüde etkilediğini belirtiyorlar. İşte, o profesyonellerin sıkça vurguladığı ve çoğu kişinin gözden kaçırdığı, turta yaparken kaçınmamanız gereken 6 hata.