Patates püresi, ana yemeklerin vazgeçilmez eşlikçilerindendir. Bu lezzetli ürünü hazırlarken yapılan hatalar, istenmeyen sonuçlar doğuruyor ve püre lezzetsiz oluyor. Profesyonel şefler de, ipeksi kıvamda bir patates püresi elde etmek için dikkat edilmesi gereken 8 önemli hatayı açıkladı. Mumlu ve nişastalı olmak üzere iki çeşit patates var. İyi bir püre yapmak için nişastalı olan türü tercih edilmelisiniz. Beyaz kabuklu patatesler püre haline getirildiğinde yapışkan hale gelebilir ve pek de lezzetli bir püre olmayabilir. Küçük parçalar daha hızlı pişer. Ancak haşlanırken suyu da çok daha fazla çekerler ve bu yüzden tereyağı ve krema emiliminde sorun meydana gelebilir. Patatesleri eşit parçalara bölmek önemli. Farklı boyutlarda kesilen patateslerin kimi çok pişecek kimi de yeteri kadar pişmeyecektir. Bu da ezme aşamasında topaklanmaya neden olabilir. Patatesleri eşit ve orta büyüklükte kesmeye özen gösterin. Kaynar suya patates koymak, patates püresinin topaklanmasıyla sonuçlanabilir. Patatesin önce dış yüzeyi pişer, iç kısmının ise bu aşamada yarı çiğ kalma ihtimali vardır. Bu da patatesleri ezerken pürüzsüz bir püre yapmanızı engeller. Bunun yerine patatesleri soğuk suyun içine koyun ve kaynamasını bekleyin. Daha lezzetli bir patates püresi hazırlamak istiyorsanız bunun için patatesler pişerken içine bir miktar tuz eklemeyi unutmayın. Tereyağı ve krema, lezzetli bir patates püresi yapmak için temel bileşenlerdir. Onları soğuk bir şekilde eklerseniz karışımı da soğutmuş olursunuz. Aynı zamanda haşlanmış sıcak patatesler, soğuk krema ve tereyağını iyi bir şekilde ememeyebilir. Çoğu insan tereyağı ve kremayı karıştırıp aynı anda karışıma ekler. Ancak lezzetli bir püre yapmak için eritilmiş tereyağı ve kremayı ayrı ayrı eklemek gerekir. Önce tereyağını ardından kremayı ilave edin ve harika bir püre elde edin. Püreyi gereğinden fazla karıştırırsanız nişasta serbest kalır. Bunun sonucunda püre sakızlı ve yapışkan bir hale gelir. Tarifi hazırlarken nazik olmalısınız ve püreyi gerektiği kadar karıştırmalısınız. Patates püresini kesinlikle blenderdan geçirmeyin. Püreyi doğru bir şekilde hazırladıktan sonra saklamak da önemli bir detay. Püreyi kapaklı bir kabın içinde saklayın. Servis yapmadan hemen önce biraz ılık krema ekleyerek karıştırmalısınız.