Parmak yedirten aşure için babaanne tarifi! Püf noktası süzmekte, tane tane oluyor
Aşure, genellikle buğday, nohut, fasulye, kuru üzüm, kuru kayısı, ceviz, fındık, badem, kuru incir, kuru üzüm gibi baklagiller ve kuru meyvelerden oluşuyor. Tarçın, şeker, su, süt veya pekmez gibi tatlandırıcılar da aşurelerde mutlaka kullanılır. Ancak aşure pek çok kişi için yapımı zor, tadı doyumsuz bir tarif olsa da, en iyi aşure için püf noktaları henüz bilinmiyor. İşte o detaylar haberimizde!
|
1
1 / 10Fotoğraf
15 kişilik aşure için 2,5-3 su bardağı şeker gerekli. 30 kişilik aşure içinse 6 su bardağı şeker yeterli olacaktır. 6-8 kişilik aşureye 1,5 su bardağı şeker, 15 kişilik aşureye 3 su bardağı şeker ekleyebilirsiniz. Geleneksel aşure tarifi 12 çeşit malzeme içeriyor. 12 çeşit malzeme 12 imamı temsil ediyor. Muharrem ayı ile birlikte 12 gün oruç tutulur ve 12’nci gün oruç aşure ile açılır. Aşurenin is en az 7 malzeme içermesi makbul. 7 kapıya (komşu, tanıdık) dağıtılması da hoş görülür.