Yapılan araştırmalar sonucunda pancar yapraklarının osteoporozun önlenmesine yardımcı olduğunu, kemiklerin kuvvetini artırmak için kalsiyum ile birlikte çalıştığını ve ayrıca Alzheimer hastalığının savaşmada rol oynayabileceğini gösterdi. Pancar yapraklarının ıspanaktan daha çok demir içeriğine sahip olduğu anlaşılmıştır. Pancar yaprağının içerisinde bulunan bol miktarda A vitamininin bağışıklığı güçlendirici etkisi bulunmaktadır. Pancar yaprakları içerisinde bulunan A vitamininin beta karotenin kanseri önleyici etkisi ve kalp hastalıklarını önlediği bilinmektedir. Doktorlar genellikle gece körlüğü riski taşıyan hastalara A vitamini önerirler. Dolayısıyla gece körlüğü yaşayanlara pancar yaprağı tavsiye edilebilir. Pancar yaprakları nasıl tüketilmeli? Pancar yapraklarını salatalara ekleyerek çiğ olarak tüketmek en sağlıklı tüketme biçimi olacaktır. Aynı zamanda taze sıkılmış pancar elde ederken yapraklarını da içerisine atmanız faydalarını iki katına çıkartacaktır.