Osmanlı'da ilaç niyetine yeniyordu! Bağırsakları dip köşe temizliyor, doğal hastalık kalkanı
Geleneksel Türk mutfağının unutulmaz lezzetlerinden biri de murabba. Osmanlı mutfağından sofralarımıza kadar gelen murabba, reçele benzer yapısıyla insan sağlığına birbirinden farklı faydalar sunuyor. Peki Osmanlı'da ilaç olarak kullanılan murabbanın yararları neler ve nasıl yapılıyor?
23.09.2024 - 10:53
|
Son Güncellenme: 23.09.2024 - 12:55
İlaçların günümüzdeki kadar popüler olmadığı yıllarda geleneksel birçok tedavi yöntemlerine başvuruluyordu. Onlardan biri de Osmanlı döneminde sağlık amaçlı tüketilen bir şurup ya da şifalı reçel ya da meyve tatlısı olarak bilinen murabba.
İlginizi Çekebilecek Haberler
Tenceredeki su bir daha taşmayacak! Kenarına biraz sürün, etkisi inanılmaz
Protein tozunda risk faktörlerine dikkat! Kanser, karaciğer ve böbrek sorunlarına neden oluyor
Sinir sıkışmaları, omuz kası yırtığı! ‘El, kol ve omzunuzu idareli kullanın’
Osmanlı'da ilaç niyetine yeniyordu! Bağırsakları dip köşe temizliyor, doğal hastalık kalkanı
Değme kreme, seruma taş çıkartır! Bebek maması gibi yumuşacık, tek bir çizgi dahi bırakmıyor
Tavaya atar atmaz patlayan sigara böreğine son! 1 tane ekleyince peyniri tutkal gibi sarıyor
Bilmeden yapıyoruz! Seramik saksıya ekerseniz büyümüyor, yaprakları patır patır dökülüyor
Saat 18.00'den sonra yemek yememek herkes için uygun değil!
Gençleri tehdit ediyor! ‘Kalp hastalığı kaderiniz değil, seçiminizdir’
Kıvamı tutmayan mercimek köftesi kalmayacak! Çöpe atmayın, 1 malzeme yetiyor