Oruç tutarken mide sağlığını korumak önemli! İşte uzak durulması gereken o besinler
Ramazan ayında mide rahatsızlığı olan bireylerde şikâyetlerin artabileceğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hasan Gürel, reflü ve gastrit hastaları için Ramazan’da beslenme önerilerinde bulundu.“Tok tutan besinler tercih edilmeli”
Sahurda mideyi zorlamayacak ve uzun süre tok tutacak besinlerin tercih edilmesini öneren Uzm. Dr. Gürel, “Tam buğday ekmeği, yulaf ve bulgur gibi kompleks karbonhidratlar sindirimi kolaylaştırırken, haşlanmış yumurta, az yağlı peynir ve yoğurt gibi protein kaynakları mideyi koruyarak uzun süre tok tutabilir. Ayrıca, mercimek çorbası veya sebzeli yemekler gibi lif açısından zengin besinlerin tüketilmesi önerilmektedir. Su tüketimi dengeli olmalı, aşırıya kaçılmamalıdır. Baharatlı ve yağlı yiyeceklerden, salam, sosis gibi işlenmiş gıdalardan ve kafeinli içeceklerden uzak durulmalıdır” diye konuştu.