Ortası pişmeyen kekin imdadına koşuyor! Etrafını çadırlayın, etkili folyo yöntemi
Çay saatleri için hazırlanan en pratik ve lezzetli atıştırmalık elbette ki kektir. Kabarık bir kek veya pandispanya hazırlamak için ise malzemeleri iyice çırpmanız, ardından pişirmeniz gerekir. Ancak pişirme sırasında kenarların piştiğini, ancak ortasının çiğ kaldığını fark edebilirsiniz. Bu durumda endişelenmeyin, işte çaresi.Kabarık bir kek veya pandispanya hazırlamak için kekin iyice çırpılması gerekir. İyi çırpılmış kekik kabarması daha basit olacaktır ve pamuk gibi bir kıvama sahiptir. Kabarık bir kek harcı kolay görünse de iyi bir hamura ulaşmak kolay olmayacak. Bazı durumlarda ise kekin etrafı pişebilir, ortası çiğ kalabilir. İşte çöpe atmadan kurtarmak için yapılacaklar.