38 yıllık ustadan gerçek tarif! Mis gibi ay çöreği çok kolaymış: İyi kapatmak şart
Türk mutfağı aşçılık sırlarıyla doludur. Bunlardan biri de hamur işleri ve özellikle ay çöreğidir. 38 yıldır kendi pastanesinde hamur işi yapan Mahmut usta, gerçek ay çöreğinin sırlarını açıkladı. Hamur işlerinde de harika tarifler barındıran mutfağın en özel tariflerinden biri olan ay çöreğinin tarifini Mahmut usta, paylaştı.
|
1
1 / 9Fotoğraf
AY ÇÖREĞİNİN DAĞILMASINI ÖNLEME TÜYOLARI
Ay çöreği leziz olduğu kadar yapım aşamasında dikkat ve incelik gerektiren bir hamur işi. Ay çöreğinin lezzetli ve doyurucu olduğunu söyleyen 38 yıllık ay çöreği üreticisi Mahmut ustanın ay çöreği yapacaklara bazı tavsiyeleri var. Özellikle evde ay çöreği yapacak olanlara, tarçın kullanırken cömert davranmalarını ve en kritik malzemenin tarçın olduğunun unutulmaması gerektiğini söylüyor. Ustasından diğer ay çöreği tavsiyeleri ise şöyle: