Mutfaktaki yeşil güç! Kemiklerden gözlere her şeye faydası var, antioksidan deposu
Kabak, sağlığımızı desteklemeye yardımcı olan birçok önemli vitamin, mineral ve antioksidan içerir. Eşsiz lezzeti ve kolay pişirilebilme özelliği ile tam bir mutfak ve insan dostu olan kabağın sayısız faydası bulunuyor. İşte kabağın daha önce konuşulmamış 5 faydası!
|
1
1 / 6Fotoğraf
1- Antioksidan açısından zengindir
Kabakta tonlarca A ve C vitamininin yanı sıra bir grup bitki pigmenti olan polifenoller ve karotenoidler de dahil olmak üzere birçok bitki bileşiği barındırır içinde. Bu mikro besinlerin tümü, vücudun iltihabı azaltmasına ve serbest radikallerle savaşmasına yardımcı olan antioksidanlardır. Kronik hastalıklara ve kansere karşı koruma özelliği olan bu besin, cildimizin güneş yanığından ve cilt kanserinden doğal olarak korunmasına yardımcı olur.