Kabakta bulunan karotenoidlerden ikisi olan lutein ve zeaksantin, A vitamini gibi göz sağlığını olumlu yönde etkileyen vitaminlerdir. Lutein ve zeaksantin, retinada birikerek katarakt ve makula dejenerasyonu gibi yaşa bağlı göz hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur.
Kabakların lif, potasyum, magnezyum ve K vitamini içeriği sayesinde kalp sağlığını da desteklediği biliniyor. Kabaklarda, gastrointestinal sistemdeki kolesterole bağlanan ve onu kana emilmek yerine atık yoluyla vücuttan atan bir tür çözünür lif olan pektin vardır.
Kanımızda yüksek miktarda kötü kolesterol bulunduğunda, damarlarımızda ve atardamarlarımızda plak oluşumuna neden olma ve potansiyel olarak kalp hastalığına yol açma potansiyeli vardır. Lif alımı aynı zamanda optimal kalp sağlığının anahtarı olan normal kan basıncı seviyelerine de katkıda bulunabilir.
Kemik sağlığı için sağlıklı besinler söz konusu olduğunda başvurabileceğimiz tek seçenek süt ürünleri değildir. Birçok sebze ve meyve, kabak da dahil olmak üzere güçlü kemikleri korumamıza ve desteklememize yardımcı olabilir. Hepsi güçlü kemiklerin korunması ve büyümesiyle bağlantılı olan magnezyum, manganez ve K vitamini içerir.
Kabakta bulunan çözünür lif, bağırsaklarınızın iç kısmında bulunan sağlıklı bakteriler için faydalıdır. Bu bakteriler kalın bağırsakta, bağırsak mikrobiyomu olarak bilinen daha büyük bir mikroorganizma topluluğunda yaşar ve yalnızca sindirim sağlığı için değil, genel sağlığımız için de hayati önem taşır.