Son portakalları böyle değerlendirin! Ne acı ne ekşi, tam kıvamında reçel
Kış aylarının en sevilen meyvesi portakalı artık tezgahlarda az sıklıkta görmeye başladık. Son kalan portakalları değerlendirmenin en güzel yollarından biri, aromatik bir portakal reçeli hazırlamaktır. Tarifi basit gibi görünse de, reçelin kıvamını tutturmak biraz zorlayıcı olabilir. Özellikle portakal kabuklarının acısını almak için bu portakal tarifini deneyebilirsiniz.
|
1
1 / 7Fotoğraf
Portakal reçeli, kahvaltıların vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Tezgahlarda son kalan portakalları değerlendirmek isteyenler nefis reçeller hazırlamak için kolları sıvadı bile. Ancak acı olmayan, tam kıvamında bir portakal reçeli hazırlamak kolay değil. Sizin için tüm püf noktalarıyla birlikte adım adım portakal reçeli tarifini derledik.