Krill yağı balık yağından 48 kat daha fazla antioksidan içeriyor!
Diyetisyen Eda Balcı, balık yağı ile krill yağı arasındaki farkları anlatarak hangisinin daha faydalı olduğuna dair bilgiler verdi. Balcı, balık yağının balıkların dokularından elde edilen bir yağ olduğunu ve genellikle ton balığı, hamsi, ringa balığı ve uskumru gibi yağ oranı nispeten fazla olan balıklardan elde edildiğini belirtirken krill yağının ise, Antartika Okyanusunda yaşayan karidese benzeyen küçük kabuklu bir deniz canlısından elde edilen yağ olduğunu söyleyerek Antartika krilinin diğer balıklar gibi kirleticileri ve ağır metalleri tüketmediğinin altını çizdi.
|
1
1 / 11Fotoğraf
"Hastalığı önlemek için kullanılmazlı"
Balık yağında bulunan omega 3 yağ asitleri olan EPA ve DHA'nın başta kardiyovasküler hastalıklar olmak üzere, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde, enflamasyonu azaltmada ve bazı psikiyatrik bozuklukların semptomlarının iyileştirilmesinde pozitif etkilerinin mevcut olduğu konusuna dikkat çeken Balcı, "Bu sebeple hastalıkları önlemek amacıyla balık veya balık yağı tüketimi önerilmektedir.