Köri, içerdiği çok sayıda sağlıklı baharat nedeniyle sağlık açısından pek çok faydaya sahip. Kimyon, zerdeçal, zencefil, biber, kişniş, kakule, Hint cevizi, demir hindi, sumak ve acı kırmızı biber tozunun bir karışımı olan köri daha çok et yemeklerine lezzet katmak için kullanılıyor. Peki vitamin ve mineral zengini olan köri baharatının sağlık için faydaları neler? İşte merak edenler için "Neden köri yemeliyiz?" sorusunun cevabı... PEMBENAR ÖZEL
|
1
1 / 9Fotoğraf
1-Güçlü bir iltihap önleyicidir
Köri; zerdeçal, kişniş ve acı biber gibi baharatlarla doludur. Karışımdaki ana baharatlardan biri olan zerdeçal, kurkumin adı verilen bir madde içerir. Kurkumin de yüksek anti-enflamatuar etkiye sahiptir. Zerdeçalın romatoid artrit, osteoartrit ve inflamatuar bağırsak hastalığı gibi hastalıkların semptomlarını hafiflettiği de kanıtlanmıştır. Köri tozunda yaygın olarak bulunan biber ve kişniş gibi diğer baharatlar da iltihap önleyici etkiye sahiptir.