Körelen bıçaklara 'şeker' gibi yöntem! 1 kaşığı yetiyor, anında jilete dönecek
Mutfakta en çok kullanılan araçlardan biri olan bıçaklar, zamanla körelir ve keskinliğini kaybedebilir. Birçok kişi bıçakları tekrar tekrar biledikten sonra kullanmaya devam eder. Ancak sürekli aynı işlemi yapmak da bıçakların daha hızlı körelmesine neden olabilir. İşte bıçakları jilet gibi keskin yapabilmek için önerilen şeker yöntemi.Keskinliğini yitiren bıçaklar, hem kullanımı zorlaştırır hem de doğrama işlemlerini eziyete çevirir. Körelmiş bıçaklar, keskin bir bıçaktan daha tehlikelidir. Birçok kişi bu durumu yaşadığında yeni bir bıçak almayı düşünüyor veya körelen bıçakları çöpe atıyor. Bunun yerine harika bir tüyo deneyebilirsiniz.