Gül reçeli, kokusu ve tadıyla sofralardan eksik olmayan bir yiyecektir. Çiçeğin benzersiz kokusu sayesinde diğer reçellerden farklı bir lezzet olduğu hemen anlaşılıyor. Sabır ve dikkat gerektiren bu süreçte harika bir gül reçeli elde edebilirsiniz. - 250 gr gül - 1 kg toz şeker- 1 limon suyu- 3,5 su bardağı su Gül reçeli hazırlarken doğru teknikleri uygulamak oldukça önemlidir. Aklınızda bulundurmanız gereken bazı tüyolar mevcut. Bu tüyolar, hem lezzetli hem de sağlıklı bir reçel yapmanızı sağlayacak. İlk olarak gül yapraklarını doğrayıp bir kasenin içerisinde biriktirin. Bir kısmını da farklı bir kasede bekletin. Üzerine bir kaşık şeker ve limon ekleyip suyunu çıkarana kadar ovalamanız gerekiyor. Bu, reçel için gerekli olan ilk aşamadır. Çıkardığınız gül mayası reçelin aromasını belirleyecek. Ardından bir tencerenin içinde su ve şeker kaynatın. Koyu bir kıvam elde ettikten sonra gül yapraklarını ekleyip kısık ateşte pişirmeye başlayın. Reçelin suyu çıkana kadar kaynatmaya devam edin. Ocaktan alın ve kavanoza tekrar dökün. Üzerine kavanozun ağzına gelecek şekilde zeytinyağına batırarak yerleştirin. Kapağı kapatıp mutfakta bekletebilirsiniz. Hoş kokulu ve lezzetli bir gül reçeli elde edeceksiniz.