Soğanın kırmızısı yemeği şölene çeviriyor! 12 saatte turşu hazır, azıcık şeker yeter
Bir yemeğin parlaklığa, asitliğe veya renge ihtiyacı olduğunda, her zaman sirke ya da limona başvurmanıza gerek yok. Özellikle de kırmızı soğanlardan turşu yaptıysanız yemeğiniz için en iyi tercih bu turşu olabilir. Kırmızı soğanları basit bir sirke solüsyonunda bekleterek yapılan bu basit turşu güveçlere, yavaş pişirilen çorbalara ve yeşil salatalara asit ve çıtırlık katıyor. Peki kırmızı soğan turşusu nasıl yapılıyor?
|
1
1 / 12Fotoğraf
TURŞU KIRMIZI SOĞAN NASIL YAPILIR?
Turşu soğan yapmak için, dilimlenmiş kırmızı soğanları bir sirke solüsyonunda (en basit haliyle, su ve sirkeyi bire bir oranında ve şekerle tuz) bekletin. Bunları buzdolabında 1 gece beklettikten sonra, sayısız yemeğe eklemeye hazır bir kavanoz taze turşu soğanınız olacak. Bu kolay turşu soğan tarifi sadece dört malzemeyle, yaklaşık 12 saatte hazırlanabiliyor.