Kettle'da kalan suyu tekrar tekrar kaynatmayın! Gözden kaçan tehlike: Nitrat
Günlük yaşamda hepimiz bir noktada suyu tekrar kaynatmışızdır, özellikle de kış aylarında sıkça içilen çay ya da kahve için. İlk bakışta oldukça masum görünen bu alışkanlık, suyu israf etmemek açısından mantıklı olabilir. Ancak bilim insanları, suyu tekrar tekrar kaynatmanın sağlığımız için ciddi tehlikeler yaratabileceğini belirtiyor. Peki, neden suyu bir kez kaynattıktan sonra tekrar ısıtmamalıyız?
|
1
1 / 9Fotoğraf
Suyu yeniden kaynatmak, başlangıçta doğal ve zararsız gibi görünse de, bu alışkanlık uzun vadede bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. Su ısıtıldığında, içindeki zararlı maddeler ve minerallerin yoğunluğu değişebilir ve bu da bazı ciddi sonuçlar doğurabilir.