Keten tohumunun faydaları Bir numaralı lignan kaynağı olan keten tohumunun faydaları saymakla bilmiyor. Uzmanlar günde 30-40 gram keten tohumu tüketilmesini öneriyor. 14.03.2017 - 13:41 | Son Güncellenme: 14.03.2017 - 13:47 1 1 / 8 Fotoğraf Lif oranı zengin, karbonhidrat oranı düşük Keten tohumunun en önemli faydalarından bir tanesi yüksek oranda müsilaj içerir. Müsilaj suda çözünen ve bağırsak yolu için oldukça faydalı bir liftir. Müsilaj sayesinde besinler mideden ince bağırsağa hızlı bir şekilde geçmez. Bu da besin emilimini arttırır. Ayrıca keten tohumunda bulunan çözünebilir ve çözünmez lifler kolon detoksifikasyonunu ve yağların erimesini destekler; tatlı krizini azaltır. Günde en az 30-40 gram keten tohumu gibi lifli gıdalar tüketmelisiniz. Haberin Devamı İçin Tıklayın