Yapılan deneyde kişilere günde bir avuç kekreyemiş verildi. Araştırmada, kişiler 3 bölüme ayrıldı. Bir gruba ahududu, bir gruba yaban mersini diğer gruba da kekreyemiş verildi. Üç ayın ardından kekreyemiş verilen grubun en iyi sonuçları gösterdiği tespit edildi. Yüksek yağlı besinler tüketmelerine rağmen kilolarında bir artış gözlenmedi. Karaciğerlerindeki yağ oranı, yüksek yağlı besinlerle beslenmelerine rağmen kekreyemiş verilmeyen kişilere göre çok daha azdı. Üç ayın ardından kekreyemiş verilen grubun en iyi sonuçları gösterdiği tespit edildi. Yüksek yağlı besinler tüketmelerine rağmen kilolarında bir artış gözlenmedi. Aynı zamanda kekreyemişin içersinde bulunan antioksidanlar kanseri engelleyerek serbest radikallerin gelişimini engelliyor.