Kavurunca bütün vitamini sıfırlıyor! Kaloriyi ve yağı fullüyormüş, mutfaktaki kritik hata
Genellikle akşam yemeklerinin yanında mutlaka pilav veya bulgur yemeği bulunur. Sofralarımızın vazgeçilmezi olan bu gıdalar doğru tekniklerle hazırlanmadığı zaman tüm faydasını kaybedebiliyor. Özellikle kavurma işlemi, içerisindeki B vitaminini ortadan kaldırıyor. İşte bulgur ve pirinç hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler.
|
1
1 / 8Fotoğraf
Türkiye'de en sık tüketilen gıdalardan pirinç ve bulgur, neredeyse her yemeğin yanında servis edilir. Gereken porsiyonlarda tüketildiği zaman beslenme düzenini olumsuz etkilemeyebilir. Ancak pirinç veya bulguru hazırlarken kavurma işleminden uzak durulması gerekiyormuş. İşte nedeni.