Katlama yöntemiyle balon gibi kabarıyor! Sufleniz şelale gibi akacak, işte şef tarifi
Göz alıcı kabarıklığı, sıcacık ve yumuşacık iç dokusuyla hem göze hem de damağa hitap eden sufle, özellikle çikolata severlerinin vazgeçilmezlerinden biridir. Ancak, o mükemmel kabarmış ve akışkan sufleyi yapmak sanıldığı kadar kolay değil. Birçok tatlı şefi, sufleyi bir tariften öte, sabır ve incelikle şekillenen bir ritüel olarak ele alır. İşte, tam da bu sebeple her başarılı suflenin ardında dikkatle uyulmuş püf noktaları ve doğru tekniklerin kullanımı yatar.
|
1
1 / 7Fotoğraf
Bu lezzetli tatlının sırrı, sadece malzemelerin uyumunda değil, aynı zamanda pişirme sürecindeki hassas dengeyi korumakta da saklıdır. Sufle için biraz da mutfağın nazlı çocuğu denilebilir; fırından çıktığı an sizi ödüllendirebilir ya da bir anda kabarıklığını kaybederek, yani sönerek büyük bir hayal kırıklığı yaratabilir.