Yaz aylarında neredeyse her öğünde tükettiğimiz karpuzun bazı noktaları göz ardı ediliyor. Ancak çürümeye başladığını önceden fark etmek zehirlenme riskini ortadan kaldırmak için çok önemlidir. İşte dikkat edilmesi gerekenler. Sağlıklı ve ferahlatıcı bir besin olan karpuz, yaz aylarının vazgeçilmezidir. Özellikle öğünlerin daha hafif olması için ideal bir meyvedir. Ancak tüketmeden önce ve tüketirken dikkat etmeniz gereken bazı noktaları vardır. Çok ferahlatıcı da olsa karpuz tüketiminin belirli bir zamanı var. Her vakitte tüketilmemesi gerektiği söylenen karpuz, ara öğün olarak tercih edilecekse yemeklerden 2 saat sonra tüketilmelidir. Böylece kan şekerinizin dalgalanması engellenecektir. Sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağlayan bu meyveyi tüketirken dikkat etmelisiniz. Aşırı tüketildiğinde kan şekerinde düzensizliklere ve farklı sağlık problemlerine davetiye çıkarabilir. Özellikle yemeklerin yanında tüketmek birçok kişinin yaptığı yanlışlardan biridir. Yemeklerin yanında karpuz tüketmek çok sakıncalı olmasa da bu durum neyin yanında tükettiğinize göre değişir. Fazla miktarda ekmek yiyorsanız, şeker yüklemesi çok fazla olacaktır. Karpuzu aldıktan kısa bir süre sonra orta kısımlarında bozulma veya çürüme olabilir. Karpuzu kestiğinizde ortasına dikkatli bakın. Kesildiğinde kötü koku yayabilir veya tadında değişiklik olabilir. Fark ettiğinizde tüketmeyin, zehirlenme riski getirebilir. Karpuzu buzdolabında muhafaza etmek çürümesini önleyebilir. Ancak uzmanlara göre 3 günden fazla bekletilmemesi gerekiyor. Bunun yanı sıra etkisiz eleman gibi görünen çekirdekler de bir risk taşıyabilir. Aşırı karpuz tükettiğinizde belirli sağlık problemlerini beraberinde getirirken çekirdekleri de vücudu kötü etkileyebilir. Çekirdeklerin insan sağlığına potansiyel bir zararı bulunmadığı söyleniyor. Ancak çekirdekler sindirilemediği için aşırı tüketmemekte fayda var. Aşırısı, gaz problemlerine neden olabilir.