Yapılan araştırmalara göre karpuz çekirdeği diyabeti kontrol altında tutar ve diyabete bağlı semptomları hafifletir. Karpuz çekirdeğinde bulunan bir amino asit damarları açar ve oksidatif stresi azaltır. Ayrıca içeriğindeki magnezyum karbonhidrat metabolizmasını düzenler. Bu da kan şekeri seviyesini doğrudan etkiler. Bir avuç karpuz çekirdeğini 4 bardak suya koyup 45 dakika kaynattıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp soğumaya bırakın. Bu karışıı her gün çay gibi içebilirsiniz. Günde bir avuç karpuz çekirdeği yemek enerji seviyenizi yükseltir ve halsizlik hissini önler. Karpuz çekirdeği demir bakımından zengindir. Demir vücutta oksijenin taşınmasını sağlayarak enerjik hissetmenizi sağlar. Demir ayrıca vücudun kalorileri enerjiye dönüştürmesine yardımcı olur, bağışıklık sistemini besler. Karpuz çekirdeği tekli ve çoklu doymamış yağ asitleri bakımından zengindir, kalp krizini ve felci önler. Bu sağlıklı yaplar kandaki kötü kolesterol seviyesini düşürür. Potasyum bakımından zengin olan karpuz çekirdeği kalp sağlığını korur. Protein ve amino asitler bakımından zengin olan karpuz çekirdeği tansiyonu düzenlemeye yardımcı olur, koroner kalp hastalığına iyi gelir. Karpuz çekirdeğinde bulunan sitrülin, arjinin adı verilen bir amino asite metabolize edilir. Arjinin ise vücudun yağ üretme oranını azaltır. Kalorisi düşük olduğu için kilo vermeyi kolaylaştırır. 28 gram karpuz çekirdeğinde 158 kalori vardır. 28 gram karpuz çekirdeği yaklaşık 400 adet ettiği için zaten bu kadar fazla yemeniz pek mümkün değil. Karpuz çekirdeği iyi bir folat kaynağıdır. Folat beynin çalışması için gereklidir. Hamile kadınlar yeterince folat almadığında bebekler azı nöral kusurlarla doğabiliyorlar. Karpuz çekirdeğindeki sağlıklı yağ asitleri ayrıca hafızayı güçlendirir, düşünme ve hatırlama kapasitesini geliştirir. Karpuz çekirdeğindeki A vitamini göz sağlığınız için oldukça faydalıdır. Erken göz dejenerasyonu ve diğer göz hastalıklarının riskini azaltır. Karpuz çekirdeği çiğ olarak da tüketilebileceği gibi tadını sevmeyenler için kavrularak da tüketilebilir. Kavrulmuş karpuz çekirdeği nasıl yapılır? 1. Karpuz çekirdeklerini bir gece suda bekletin. 2. Birkaç gün filizlenmeleri için bekletin. 3. Sert kabuğu soyun ve kabukları fırında veya güneşte kurutun. 4. Kuruttuğunuz çekirdekleri tavada kavurun. 5. Lezzetini arttırmak için az miktarda zeytinyağı ve tuz ekleyebilirsiniz. PembeNar Özel