Kan sulandırıcı kullanırken ne yememeli? Kiraz, nane, zencefil...
Koronavirüsün kanı koyulaştırıcı etkisi nedeniyle bu dönemde başta aspirin olmak üzere kan sulandırıcılar hekimler tarafından öneriliyor. Peki, bu ilaçları kullanırken özellikle hangi besinleri dikkatli tüketmek gerekiyor? Kan sulandıran besinler nelerdir? Kardiyoloji Uzmanı Prof.Dr. Nuri Kurtoğlu, kan sulandırıcı kullanırken tüketildiğinde beklenmedik kanamalara yol açabilecek besinler ve kan sulandırıcı kullanımı hakkında bilgi verdi.
|
1
1 / 11Fotoğraf
Salisilik asit içeriğinin fazla olduğu meyveler, kiraz, kızılcık, yaban mersini, vişne gibi kırmızı meyveler, kış döneminde yaygın şekilde kullanılan portakal ve mandalina, ananasta da kanı inceltici özellik bulunur. Bunlar mide ve idrar yolu kanamasının yanı sıra daha ölümcül kafa içi kanamalarına da sebep olabilir.