Kahvaltılık yulaf ezmesi tarifleri Günün en önemli öğünü olan kahvaltıda yulaf yemek ise artık daha lezzetli... Hem çok sağlıklı hem de pratik yulaflı tarifler... 03.01.2017 - 15:13 | Son Güncellenme: 03.01.2017 - 15:25 1 1 / 11 Fotoğraf Yaban mersinli fırında yulaf ezmesi tarifi Malzemeler 6 bardak yulaf ezmesi 4 çırpılmış yumurta 2 bardak süt 1,5 bardak esmer şeker 1 bardak elma sosu veya püresi 1 bardak doğranmış yeşil elma 1 bardak kuru yaban mersini 1 bardak parçalanmış ceviz 4 çay kaşığı kabartma tozu 2 çay kaşığı tarçın 1 çay kaşığı yenibahar otu Nasıl yapılır? Fırını önceden 400 derecede ısıtın. Pişirme tavasını yağlayın. Yulaf, esmer şeker, kabartma tozu, tarçın ve yenibahar otunu iyice karıştırın. Süt, yumurta, elma sosu, doğranmış yeşil elma, yaban mersini ve cevizi de bu karışıma ekleyin. Birbiriyle iyice birleşene kadar karıştırın. Kaşık yardımıyla karışımı düzleştirin ve 30-40 dakika üstü kahverengileşene kadar pişirin. Kaynak: Dishingdelish.com Haberin Devamı İçin Tıklayın