Kabağı şekerde bekletmeye gerek yok! Baldan bile tatlı yapan 'fırın poşeti' taktiği
Ekim ayı itibarıyla pazar tezgahlarındaki yerini alan bal kabağı, özellikle kış aylarının en sevilen meyvelerindendir. Birçok farklı alternatifle hazırlanan kabak, sofraları adeta şölene çevirir. Çekirdekleri ise kurutularak tüketilebilir. Sağlık açısından faydalı olduğu bilinen bal kabağının kendine has bir hazırlama tekniği bulunur. Peki, şekerde bekletmeye gerek kalmadan da harika tatlılar elde edebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte daha pratik yöntemler.Özel günlerin vazgeçilmezi olan bal kabağı, genellikle lezzetli tatlılar için tercih edilir. Ancak harika bir tatlı hazırlamak için bal kabağının bazı aşamalardan geçmesi gerekir. Şekerde bekletilmesi gibi aşamaların bal kabağını daha lezzetli yaptığına inanılır. Ancak pratik yöntemleri uygulayarak lezzetli bir tatlı hazırlamak da mümkün.