İster fırında ister tavada yapın! Fındıkları 5 dakikada kabuklarından ayıracak
Fındık sever misiniz? Büyük olasılıkla cevabınız "Evet!" Peki, fındığı kabuklu mu yoksa kabuksuz mu tüketmeyi tercih ediyorsunuz? Bu soruya da cevabınız “Tabi ki, kabuksuz” olacaktır. Ancak işin zor kısmı bu noktada başlıyor; sert fındık kabuklarını kırıp lezzetli iç tanelere ulaşmak ve ardından o incecik kahverengi zarlarını temizlemek. İşte, doğru yöntemi bilmenin önemi de bu noktada anlaşılıyor. Biz de bu yazımızda sizlere 5 dakika da fındıkları kabuklarından arındırmanın yolunu, yollarını anlatacağız.
|
1
1 / 7Fotoğraf
Fındıkları kabuklarından ayırmak gözünüzde büyüyorsa endişelenmeyin! Doğru teknikler kullanıldığında bu iş hem kolay hem de keyifli hale gelebilir. Sert kabukları zahmetsizce kırmanın ve iç zarlarını temizlemenin pratik yöntemlerini öğrendikten sonra, fındık hazırlamanın aslında düşündüğünüz kadar zor olmadığını göreceksiniz. O halde sözü daha fazla uzatmadan, size fındıkları kabuklarından ve ince zarlarından arındırmanın yollarını anlatmaya başlayalım.