SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

İşlenmiş et Alzheimer riskini yüzde 44 artırıyor!

İngilterede 500 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre günde 25 gram işlenmiş et tüketenlerde Alzheimer riski yüzde 44 artarken, günde 50 gram et yiyenlerde ise bu riskin yüzde 19 azaldığı saptandı. Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, "Alzheimer hastalığı, çoğunlukla sigara içen, hareketsiz kalan ve abur cubur tüketen kilolu erkeklerde daha yaygın olduğu bilinen bir gerçektir" dedi.  

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Komşular tarifini soracak! Sırrı sıcak-soğuk ayarında, tatlı şerbeti kıvamında oluyor
  2. Artık ekstra bagaj hakkı istemeyeceksiniz! Gardrobu valize sığdıran rulo yöntemi
  3. Maden suyundan gelen güzellik! Doğal tonikmiş, cildi süt dökmüş gibi yapıyor
  4. Aylarca ne lezzeti ne vitamini eksilecek! Karadeniz'in baş tacı, vakumlayıp kaldırın
  5. Bilmeden yaptığımız vitamin hatası! Magnezyumla aynı anda alınırsa kana geçmiyor
  6. Kahve filtresinde herkes aynı yolu izliyor! Tek kullanımlık değil, tasarruf edin
  7. Çocuğunuzun başı ağrıyorsa dikkat! Nedeni diş sıkma alışkanlığı olabilir
  8. Bu belirtiler varsa içten nemlendirme şart! Bu yöntemle dengeyi sağlayın
  9. Saç havlularınızı unutun! Elektriklenme sorununu çözüyor, tek ürün yeterli
  10. Kuru, yorgun, ağrılı gözlere neden oluyor! ‘Akşam saatlerinde maruz kalınmamalı’

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.