SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

İşlenmiş et Alzheimer riskini yüzde 44 artırıyor!

İngilterede 500 bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre günde 25 gram işlenmiş et tüketenlerde Alzheimer riski yüzde 44 artarken, günde 50 gram et yiyenlerde ise bu riskin yüzde 19 azaldığı saptandı. Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, "Alzheimer hastalığı, çoğunlukla sigara içen, hareketsiz kalan ve abur cubur tüketen kilolu erkeklerde daha yaygın olduğu bilinen bir gerçektir" dedi.  

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Bu renk bavul seçen bagaj sırası beklemiyor! Havalimanı müdürü tüyosu: 'Kullanmayın'
  2. Saçları dibine kadar kırıktı, şimdi halat gibi sağlam! 'Her gece yatmadan kullandım'
  3. Dışı kıtır, içi yumuşacık yumurtalı ekmek! Önceden ısıtın, süngere dönmüyor
  4. Deterjansız tertemiz çamaşır, leke bile yok! Eskilerin 'kül'ü mis gibi yapıyor
  5. Karıncalar kaçacak yer arayacak! Duvar kenarına sürün, şekere bile gelemiyorlar
  6. Ürünleri bu detaya göre seçmek gerekiyormuş! Alerjiye dikkat
  7. Suya sabuna dokunmayın’ devri kapandı! Döküm tencereler artık pırıl pırıl oluyor
  8. Cevizi kavururken yakmaya son! En çıtır fırında oluyor, ne tadı kaçıyor ne rengi
  9. Balkondaki domatesten tarla bereketi! Kasa kasa çıkacak, yaprağa değil köke dökün
  10. Alerji mevsimi başladı! Yıl boyu devam edenleri var: Görme problemlerine yol açıyor

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.