SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

İçi kahverengiye dönen elmalara son! Bu karışıma batırmak yetiyor, tadı hiç bozulmuyor

İçerisinde elmasından armuduna, mandalinasından portakalına çeşit çeşit meyve olan, bir meyve tabağı muhakkak hazırlamışsınızdır. İlk başta her şey sorunsuz gözükür, ancak kısa bir süre sonra dilimlenmiş olan elmaların parlak beyaz iç kısımlarının kahverengiye döndüğünü fark edersiniz. Bu durum aslında elmaların hava ile temas ettiğinde yaşadığı doğal bir süreç olan oksidasyondan kaynaklanır. Bu renk değişikliği zararsız olsa da elma dilimlerinin taze ve iştah açıcı görünmesini isteyenler için can sıkıcı olabilir. Neyse ki, bu kararmayı önlemek için birkaç basit ve etkili yöntem mevcut.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Fatih ve Kanuni’nin favori tatlısı! Adeta 'altın çağ' yaşattı, bal koyup eritiliyor
  2. Hormonlar vücudun orkestra şefleri! Kritik yaş 50, yaşlanmayı etkiliyor
  3. Tatile çıkarken çantaya koli bandı atın! İmdada koşuyor, böyle rahatlık yok
  4. Tüm dünyada hızla yayılıyor! Bu işaretlere dikkat: Kanser sinyali veriyor
  5. Kabak şöleni! Klasik dolmayı solladı, işin ustasından tüyo: Acılık yok, su salmıyor
  6. Çamaşırların kurtarıcısı file torba! Bir kere değil, her zaman işe yarıyor
  7. Parkeleri delik deşik eden hata! Meğer sirke sadece temizlemiyormuş
  8. Yüzdeki nemi hapseden trend: Slugging! Kuru ciltler için can suyu, vazelin şart
  9. Her çiçek için budama zamanı ayrı! Kışa dek solmuyor, cennet bahçesi gibi
  10. Ucu kaçan folyoyu bulduran babaanne tüyosu! Top haline getirip sürtün

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.