Karabiber, mide asidi salınımını dengeler ve bağırsaklarda iltihap önleyici görevi görür. Ülser riskini de azaltır. Zerdeçalın içinde bulunan kürkümin maddesi vücudumuz için çok önemlidir. Ancak vücudumuz kürkümini kendi başına ememez. Karabiber de burada devreye giriyor ve emilimi sağlıyor. Yemek yaparken zerdeçal ve karabiberi bir arada kullanın. Karabiberde bulunan piperin isimli madde ağrı kesicilerin etkisini arttırır. Böylelikle daha az dozda ağrı kesici alabilirsiniz ve daha az yan etkiyle karşılaşırsınız. Yine piperin, dişeti sağlığı için önemlidir. Dişetlerini sağlığına kavuşturarak diş kaybını önler. Karabiber yemeklerden alınan vitamin ve minerallerin emilimini arttırır. Vücudunuza daha fazla B,C vitaminleri ve selenyum alırsınız.