Hem sahurda hem iftarda bal yiyin
Uzmanlar Ramazan'da değişen yeme-içme alışkanlıklarına karşı vücudun denge sağlayabilmesi için iftar ve sahur sofralarında mutlaka gerçek balın tüketilmesi gerektiğini söylüyor.
21.05.2018 - 13:19
|
Son Güncellenme: 21.05.2018 - 13:22
Sağlıklı yaşamın mucizevi besini işlem görmemiş ham bal, oruç tutanlara sağladığı faydalarla Ramazan’ın en gözde iftariyeliği ve sahur besini oldu. Ramazan ayı ile birlikte değişen beslenme alışkanlıklarımız birtakım sorunlara sebebiyet veriyor. Bu dönem özellikle tüketimi artan kırmızı et, ekmek, pilav, makarna, hamur işleri, tatlı, börek gibi besinler sindirim zorluğu ve mide şişkinliği gibi problemlere sebep oluyor.
Balın düzenli tüketildiğinde sindirim sisteminin sağlıklı şekilde işlemesine yardımcı olduğunu söyleyen Balın Gurmesi Ahmet Bağran Aksoy, Ramazan ayının rutin beslenme düzenine getirdiği farklılıkların dengelenmesi açısından bal tüketiminin oldukça önemli olduğunun altını çizdi.