Hastalıklara kalkan olan sağlık deposu 5 kök sebze
Sağlıklı ve doğru beslenmek için çeşitli renk ve türlerde sebze tüketmek çok önemli. Kök sebzeler de bunların başında geliyor. Posa bakımından zengin olan kök sebzeler; folik asit, beta-karoten, E, C, B2 vitaminleri, kalsiyum, potasyum, demir, magnezyum mineralleri ve antioksidan özelliğe sahip olmaları nedeniyle tam bir sağlık deposu. Peki, vücuttaki zararlı maddelerin atılmasına yardımcı olarak grip, nezle, soğuk algınlığı hatta koronavirüse bile kalkan olan bu kök sebzeler hangileri? İşte liste...
|
1
1 / 19Fotoğraf
Farklı sebze çeşitleri, farklı besin öğeleri ve besinde bulunan diğer yararlı bileşenleri içerdiğinden gün içerisinde tüketilen sebzelerin farklılaşması da oldukça önem taşıyor.