Çaylara çoğunlukla kışın hastalıklardan korunmak için başvuruyoruz. Oysa hepsinin kendine özgü pek çok özelliği var ve her gün tüketmek de mümkün. Sadece hangi çayın neye iyi geldiğini bilmek yetiyor. Mesela bitki çaylarının içerdiği flavonoidler sayesinde yumurtalık kanseri riskini azalttığını kaçımız biliyoruz? Diyetisyen Nursena Altunsu çaylarla ilgili çok faydalı bilgiler paylaştı
|
1
1 / 6Fotoğraf
Diyetisyen Nursena Altunsu, dünyanın en eski içeceklerinden biri olan çayın M.Ö. 2 bin 700 yıllarında keşfedildiğini belirterek "Çay, Asya kökenli camellia sinensis bitkisinin yeşil yapraklarından elde edilir. Aynı bitki türünden gelmelerine rağmen farklı fermantasyon işlemlerine maruz kalması sonucu siyah, yeşil, beyaz ve oolong çayı olmak üzere dört ana çeşit çay üretilir." ifadelerini kullandı.