Yoğun iş temposu, stres gibi faktörler hafızanızı olumsuz yönde etkiler. Son zamanlarda unutkanlık probleminiz çoğalmaya başladıysa nedeni beslenme alışkanlıklarınızda yapmış olduğunuz hatalar olabilir. Uzman Diyetisyen Nilay Keçeci Arpacı hafızayı canlı tutacak önemli besinler hakkında bilgi verdi.
|
1
1 / 5Fotoğraf
Kara üzüm
Günde 1 avuç kadar tüketilebilecek kara üzüm, kan yapıcı ve demir sağlayıcı etkisinin yanında aynı zamanda hafızanın kuvvetlenmesine de yardımcı olur. Kara üzüm, hafızanın açılması için gerekli olan tüm mineralleri sağlar. Amerika'da hafıza zayıflığı şikayeti olan kişiler üzerinde yapılan bir çalışma, kara üzüm suyu içen kişilerin hafıza testlerinde daha başarılı olduğu ortaya koymuştur.
Saf siyah üzüm suyu içenlerin kısa süreli ve sözsüz hafızalarında gelişme kaydedildiği görülmüştür. Üzümün dopamin salgılamasını artırarak problem çözme yeteneğini geliştirdiği de bilinmektedir.