Yale Üniversitesi'ndeki bilim insanlarının yaptığı araştırmada, sonbahar ve kış aylarının korkulu rüyası gribi önlemek için ketojenik diyetin etkili bir yöntem olabileceği ortaya çıktı. Araştırmacılar, influenza virüsü taşıyan kobay fareleri, yağ oranı yüksek karbonhidrat oranı düşük ketojenik diyetle besledi. Bu farelerin yüksek karbonhidratlı diyetlerle beslenen diğer farelere kıyasla daha yüksek hayatta kalma oranına sahip olduğu görüldü. Araştırmada ketojenik diyetin, akciğerin hücre duvarlarında mukus üreterek virüsü daha kötü olmadan hapseden T hücrelerinin (bağışıklık sistemi hücreleri) salınmasını tetiklediği de ortaya çıktı. Ketojenik diyet, düşük karbonhidrat ve yüksek yağ içeren bir beslenme tipidir. Ketojenik diyette vücudun glikoz üretmesine sebep olan karbonhidratlardan tamamen uzak duruluyor. Bu nedenle kilo vermek ve yağ yakmak için oldukça etkili bir diyet. Ketojenik diyet yapanlar et, yapraklı yeşillikler ve çeşitli sebzeler, tam yağlı süt ve süt ürünleri, kuruyemiş ve çekirdekler, avokado ve orman meyveleri ile hindistan cevizi gibi sağlıklı yağları tüketebiliyor. Buna karşın pirinç ve buğday da dahil olmak üzere tahıllar, şeker, bal veya akçaağaç şurubu, çoğu meyve, patates veya tatlı patates tüketemiyor.