SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Glütensiz beslenme herkes için en faydalı olanı mı?

Glüten, başta ekmek olmak üzere tahıl ağırlıklı besinlerin çoğunda yer alan, bulunduğu gıdaya kıvam veren, kabarmayı sağlayan ve ürünlerin birbirine bağlanmasına yardımcı olan bir protein türü. Ancak bazı sağlıksal durumlarda glütensiz beslenme gerekebiliyor. Bunun yanında zayıflamak için de glütensiz diyet uygulayanlar da var. Hatta glütensiz diyet o kadar popüler oldu ki en küçük marketlerde bile glütensiz ürünlerin olduğu raflara denk gelinebiliyor. Peki bu ne kadar geçerli? Glüteni tamamen hayatımızdan çıkarmak mı gerekiyor? Yediden yetmişe herkes, sağlık için glütensiz gıdalarla beslenmek zorunda mı? Dr. Dyt. Serap Andaç Öztürk bütün bu soruların yanıtını verdi

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Balık keyfini en üst seviyeye taşıyan meze şöleni! Tıka basa doyuruyor, tadı enfes
  2. Meğer şekerde bekletince altına dönüyormuş! Miktarı doğru ayarlanırsa hemen pişiyor
  3. Yüzü neme boğan ayva çekirdeği bombası! Ne koyu leke ne de ufacık çizgi bırakıyor
  4. Halıya, kıyafete, örtüye damlayıp donan mumun çaresi! Havlu ve ütü işi çözüyor
  5. Çile çektiren stor perde temizliğine son! Takıp çıkarmadan şipşak bitiyor, sonuç tertemiz
  6. Meğer bu kadar basitmiş! Soğuk kaşıkları 10 dakika bekletin
  7. İçine 2 tane atınca ağızda krem gibi dağılıyor! Humustaki topaklanmayı önleyen taktik
  8. Faydaları saymakla bitmiyor! Düzenli kullanımda mucize yaratan çay
  9. 'Muhlama mı, kuymak mı' tartışmasına cevap! Peynirinden anlaşılıyor, tarifi çok basitmiş
  10. Ekmeğe sürülüp yenilebilen sağlık iksiri! Tepeden tırnağa her zerreyi yeniliyor

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.