Glüten yok yufka yok! Çıtır çıtır böreği güllaçla yapın: Kırıp sosa batırınca tamam
Güllaç, Ramazan denince akla ilk gelen tatlılardan biridir. İncecik ve çıt kırıldım güllaç yaprağı ile yapılacak denemeye değer tek tarif sütlü tatlı değil. “Nasıl aklıma gelmemiş?” diye sorduran tarif güllaç böreği, yumuşacık katları, bol iç harcıyla damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Daha önce hiç tatmadığınız bu özel börek, Ramazan sofralarının vazgeçilmezi olabilir. Peki güllaç yaprağı ile hafif ve glütensiz börek nasıl yapılır?
|
1
1 / 6Fotoğraf
Güllaç yaprakları un, mısır nişastası ve suyun ustaca bir araya getirilmesiyle elde edilen özel yufkalardır. Bunlar, kızgın tavada pişirilerek güllaç yapraklarına dönüştürülür. Güllaç yapraklarını sadece tatlı olarak değerlendirmek yerine, börek yapımında da kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Peki güllaç yaprağıyla börek nasıl yapılır?