SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Gıdada doğru bilinen yanlışlar: Yumurta, bal, tavuk bildiğimiz gibi değilmiş!

Hangi besinlerin daha sağlıklı ve organik olduğuna dair yüzlerce iddia var. En tehlikeli olanı da birçok kişinin gıda alanında uzman olmayan kişilerden, çevresinden duyduğu bu iddiaları doğru olarak kabul ederek uygulamaya çalışması. Hatta öyle ki bazen doğru bildiğimiz yanlışlar yüzünden vücudumuza gereksiz kısıtlamalar getirip dengeli beslenmeyi iyice zorlaştırıyoruz. Dondurulmuş gıdalar besin değerini kaybeder mi? Tavuklara antibiyotik veriliyor mu? Yumurta sarısı tazeliği hakkında bilgi verir mi? Meyve suları çürük meyvelerden mi üretilir? Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, gıda alanında doğru bilinen yanlışların ardındaki gerçekleri milliyet.com.tr okurları için anlattı.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. E vitamini deposu bakım yağı! Kırışıklıkları açıyor, cildi canlandıracak
  2. Cilt bakımında salyangoz dokunuşu! Güney Koreliler vazgeçemiyor, nemi hapsediyor
  3. Sert kabuklarının içindeki sinarin ilaç gibi! İyi gelmediği hastalık yok, karaciğer dostu
  4. Acıdan kızaran gözlere İbn-i Sina reçetesi! Suyunu balla karıştırınca yanmayı alıyor
  5. Sabahları kalkıp içen ip gibi oluyor! Ihlamurdan gelen detoks, limonlu suya rakipmiş
  6. Makinedeki 3'üncü göz bu işe yarıyormuş! Zorlu kirleri affetmeyecek, sonuç tertemiz
  7. Faydasını duyan evinden eksik etmeyecek! Doğal probiyotikmiş, asırlık sirke anası
  8. Narı tuzlayıp yiyince temizliyormuş! Yemekten sonra rahatlatan etki, şifa deposu
  9. Doğal yollarla şekillendirince bozulmuyor! 1 kez uygulamak yeterli, dolu görünecek
  10. Elinize ne gelirse buzdolabının üzerine koymayın! Kimyasal yayıyor, verimi sıfırlıyor

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.