SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Gıdada doğru bilinen yanlışlar: Yumurta, bal, tavuk bildiğimiz gibi değilmiş!

Hangi besinlerin daha sağlıklı ve organik olduğuna dair yüzlerce iddia var. En tehlikeli olanı da birçok kişinin gıda alanında uzman olmayan kişilerden, çevresinden duyduğu bu iddiaları doğru olarak kabul ederek uygulamaya çalışması. Hatta öyle ki bazen doğru bildiğimiz yanlışlar yüzünden vücudumuza gereksiz kısıtlamalar getirip dengeli beslenmeyi iyice zorlaştırıyoruz. Dondurulmuş gıdalar besin değerini kaybeder mi? Tavuklara antibiyotik veriliyor mu? Yumurta sarısı tazeliği hakkında bilgi verir mi? Meyve suları çürük meyvelerden mi üretilir? Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, gıda alanında doğru bilinen yanlışların ardındaki gerçekleri milliyet.com.tr okurları için anlattı.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Paketliyse kayısı, incir, dut fark etmiyor! Kuru meyveleri yıkamak şart mı?
  2. Mutfak artıklarını tek hamlede halleden tüyo! İçine folyo koyun, tıkanıklığa birebir
  3. Ayaktaki çatlakların çaresi nemlendirici değil! Sebebi mantarmış, şampuan da işe yarıyor
  4. 2 beden incelten kıyafet hilesi! Bu hataları yapmayın, daha kilolu gösteriyor
  5. Beyazlayan saçın imdadına koşuyor! Boyaları çöpe atacaksınız, simsiyah olacak
  6. Diş taşından eser bırakmıyor! 1 yemek kaşığı yeter de artar bile, plaklar sökülecek
  7. Evinizi buram buram sarıyor, balık kokusu erimenin işareti! Hemen prize bakın
  8. Çıtır çıtır cevizli sarma tarif sorduracak! Baklavanın ev halini bir de kadayıfla deneyin
  9. Makinenin üstünde işi yok! Banyo için kısa vadede iyi fikir ama kuruturken bozuyor
  10. Tencerede alev alan yağ her yere sıçrar! Su dökmek hayati hata, çözüm 'beyaz toz'da

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.