SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Gıdada doğru bilinen yanlışlar: Yumurta, bal, tavuk bildiğimiz gibi değilmiş!

Hangi besinlerin daha sağlıklı ve organik olduğuna dair yüzlerce iddia var. En tehlikeli olanı da birçok kişinin gıda alanında uzman olmayan kişilerden, çevresinden duyduğu bu iddiaları doğru olarak kabul ederek uygulamaya çalışması. Hatta öyle ki bazen doğru bildiğimiz yanlışlar yüzünden vücudumuza gereksiz kısıtlamalar getirip dengeli beslenmeyi iyice zorlaştırıyoruz. Dondurulmuş gıdalar besin değerini kaybeder mi? Tavuklara antibiyotik veriliyor mu? Yumurta sarısı tazeliği hakkında bilgi verir mi? Meyve suları çürük meyvelerden mi üretilir? Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, gıda alanında doğru bilinen yanlışların ardındaki gerçekleri milliyet.com.tr okurları için anlattı.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Ne maşa ne düzleştirici! Sütle ipek gibi saçlar artık dümdüz, kuaförü unutun
  2. Ya depreme duşta yakalanırsam? Hayat kurtaran yöntem: Hafifçe aralayın
  3. Son portakalları böyle değerlendirin! Ne acı ne ekşi, tam kıvamında reçel
  4. Kapıdan içeri sokan yandı! Alerji coşturan çiçek de var, nefesi anında tıkıyor
  5. Tereyağı kafa karıştırmasın! Tuzsuz değil tuzlu olacak, tatlıların gizli yıldızı
  6. Göz altı halkaları tarih olacak! Pahalı kremler çöpe, doğal iksir poşetin içinde
  7. Hazır fide almadan yetiştiriliyor! Balkonda kıtır kıtır salata, pet şişede sera etkisi
  8. 45 yıllık ustadan kaymak tarifi! 1 çay kaşığı ekleyin, damakta ipek gibi yayılacak
  9. Buzdolabına girince kendini salıyor! Soğanı mahveden hata, ne tadı kalıyor ne vitamini
  10. Kızarıklık, kaşıntı, kuruluk kabusunuz olmasın! Hassas ciltler için nem bombası

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.