Gıdada doğru bilinen yanlışlar: Yumurta, bal, tavuk bildiğimiz gibi değilmiş!
Hangi besinlerin daha sağlıklı ve organik olduğuna dair yüzlerce iddia var. En tehlikeli olanı da birçok kişinin gıda alanında uzman olmayan kişilerden, çevresinden duyduğu bu iddiaları doğru olarak kabul ederek uygulamaya çalışması. Hatta öyle ki bazen doğru bildiğimiz yanlışlar yüzünden vücudumuza gereksiz kısıtlamalar getirip dengeli beslenmeyi iyice zorlaştırıyoruz. Dondurulmuş gıdalar besin değerini kaybeder mi? Tavuklara antibiyotik veriliyor mu? Yumurta sarısı tazeliği hakkında bilgi verir mi? Meyve suları çürük meyvelerden mi üretilir? Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, gıda alanında doğru bilinen yanlışların ardındaki gerçekleri milliyet.com.tr okurları için anlattı.