Gerçek bir bağırsak dostu! Prebiyotik kaynağı bitter çikolatanın kakao oranı kaç olmalı?
Global ve yerel tüketim alışkanları, beklentiler ve değişen trendleri analiz eden Taste Tomorrow (Yarının Tatları) araştırmasına göre, yüksek lif içeriği nedeniyle bitter çikolatalara ilgi her geçen gün artıyor. Peki bağırsak bakterilerini beslemek için harika bir prebiyotik kaynağı olan bitter çikolatanın kakao oranı kaç olmalı? İşte cevabı.ÇİKOLATA RUHUN GIDASI
Günümüzde pek çok kişi çikolatanın sağlıklı beslenmenin önemli bir parçası olduğunu düşünüyor. Özellikle olumlu bir ruh hali, sağlığın bir parçası olarak kabul edildiği için çikolata gibi bizi mutlu eden yiyecekler daha fazla önem kazanıyor. Çikolata gibi moralinizi yükselterek genel refahımıza katkıda bulunan besinler büyük ilgi görüyor. Dünya çapındaki tüketicilerin yüzde 65'i zihinsel sağlığa faydalı olan gıdalara yöneliyor. Taste Tomorrow (Yarının Tatları), bu gıdalara en fazla ilginin Orta Doğu ve Afrika'da (yüzde 82) ve Güney Amerika'da (yüzde 81) olduğunu ortaya koyuyor.