Fırında pişse de ağza ızgara tadı geliyor! 1 saate hazır, çıtır çıtır patates bombası
Izgarada fırınlanmış patates, özellikle barbekü sofralarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alır. Dışı kıtır kıtır, içi ise yumuşacık olan bu nefis lezzet, et ve sebzelerle de mükemmel bir uyum sağlar. Izgarada pişirildiği için hafif bir tütsü aromasına da sahip olan bu patatesler, sağlıklı bir ara öğün olarak da tüketilebilir. İster baharatlarla tatlandırabilir isterseniz de sade bırakıp, saf lezzetinin tadına varabilirsiniz. Peki, yapımı sadece bir saatinizi alacak ızgarada fırınlanmış patates nasıl yapılır?
|
1
1 / 8Fotoğraf
Izgarada fırınlanmış patates yapmak aslında oldukça kolaydır. Doğru adımları takip ederek bir saatten kısa bir sürede hazırlayabilirsiniz. Patatesleri hazırlarken, baharatlardan aromatik otlara, pişirme süresinden doğru ısı ayarı gibi bazı püf noktalarına dikkat etmeniz yeterli. O halde sözü daha fazla uzatmadan, ızgarada fırınlanmış patates yapımına geçiyoruz.