Görünce iştah kabartan pankek tarifi! Kahvaltının yıldızı olacak, puf puf lezzet bombası
Yumuşak ve kabarık pankek hazırlamak için doğru teknikler ile birlikte doğru malzemelerin bir araya gelmesi gerekir. İster kahvaltı ister atıştırmalık olarak tercih edilsin, mükemmel pankek elde etmek, yalnızca bir tarif uygulamaktan öte bir sanattır diyebiliriz. Aslında oldukça basit bir tarif olan pankek hazırlama sürecinde malzeme seçimi, karıştırma yöntemi ve pişirme süreci, pankeklerin kabarıklığı ve lezzeti üzerinde belirleyici bir rol oynar.
18.11.2024 - 14:48
|
Son Güncellenme: 18.11.2024 - 15:37
Pankek yapımında esas olan, hamurun içinde küçük hava kabarcıkları oluşturarak hamurun kabarmasını sağlamaktır. Bu hava kabarcıklarının oluşumu ise doğru malzemelerin seçilmesi ve karışımın kıvamıyla yakından ilişkilidir. Pankek hamurunu gereğinden fazla karıştırmak gibi küçük görünen hatalar, o istenilen kabarıklığı engelleyebilir. Fakat yazımızda bahsettiğimiz doğru tekniklerle, püf noktalarda siz de puf puf pankek yapabilirsiniz.
İlginizi Çekebilecek Haberler
Yatağa düşüren gribe doğal ilaç! Bir yiyen doktor yüzü görmüyor, C vitamini deposu
Görünce iştah kabartan pankek tarifi! Kahvaltının yıldızı olacak, tam bir lezzet bombası
Küflenen toprak çiçeklerini coşturuyor! Balkonda bekletmek şart, bir daha solmayacak
Lavabodan gelen lağım kokusuna çare! Geceleri avuç avuç serpin, sondaj gibi açıyor
Gece karışan saçlara son! Uyanınca kuaförden çıkmış gibi olacak, sırrı ananasmış
Kağıt maskeler gerçekten işe yarıyor mu? Uzmanı noktayı koydu, içeriği başkaymış
Sirkeyle, karbonatla bulaşık makinesini sıfırlayın! Makinenin performansı artıyor
Türkiye tatili için kilo vermek isterken ölüyordu! Resmen kan kustu: 'Doğumdan büyük acı'
Tasarruf için geceleri kapatan yandı! Faturayı kabartan, ay sonu cep yakan hata
Cömertlik, merhamet, insaniyet! İyilik yapan, iyilik görenden daha mutlu oluyor