Evde yaptığınız konserveleri açtıktan sonra yine kaynatın!
Kışlık domates soslarının hazırlandığı şu günlerde uzmanlardan çok önemli bir uyarı geldi. Ev yapımı konservelerde kas felcine ve tedavi edilmezse ölüme bile yol çan 'clostridium botulinum' bakterisi üreyebiliyor. Bu bakteri oluşumunu önlemek içinse birtakım önlemler almak gerekiyor
|
1
1 / 5Fotoğraf
Yazın tüketilen sebze ve meyvelerin kışın da sofralarda olması için evlerde konserve yapımına başlandı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatma Gönen, konservede kullanılacak malzemelerin taze ve küflü olmamasına dikkati çekti. Ev yapımı konservelerde kas felcine neden olan 'clostridium botulinum' bakteri riskinin daha fazla bulunduğunu belirten Gönen, "Bu bakteri toksini botoksta da kullanılan bir toksin ve kas felcine yol açıyor.