- İlikli kemikleri önce 1-1.5 saat kadar fırınlayarak içindeki iliklerin kendini bırakarak ortaya çıkmasını sağlayın. - Ardından soğuk suya koyup ev yapımı organik elma sirkesi de ekleyerek pişirme işlemine başlayın. Sirke eklenmesini önermemin nedeni antimikrobiyel olması ve minerallerin suya geçişini arttırmak. - İlk kaynamadan sonra altını kısıp 14 saat boyunca kısık ateşte pişirin. -Kesinlikle yüksek ateşte kaynatmayın, 90 derecede sabit tutun. - Ara ara da üzerinde oluşan köpükleri alın. - Pişirme işlemi sonunda altını kapattıktan sonra oda sıcaklığında bekleyip üzerindeki yağ katmanını alın. -Yoğun kolajen içeren kemik suyunun saklama şekli de önemlidir. Protein yapısı nedeniyle buzdolabında tutulduğunda 4-5 günden sonra bozulmaya başlar. -En sağlıklı ve uzun süreli saklama şekli olarak kağıt bardaklara ya da plastik içermeyen küçük silikon kalıplara aktarıp üzerini streç filmle kapatarak -18 derecede dondurucuda muhafaza edin. Bu şekilde 2-3 aya kadar kullanabilirsiniz. -Kemik suyunu tüm yemeklerinize katabilir ya da doğrudan tüketebilirsiniz. Özellikle sabah aç karnına limon sıkarak tüketmek, C vitamini desteği ile vücuttaki emilimini arttıracaktır.