Eğer bulaşırsa her şeyi mahvediyor! Konserve açarken en kritik nokta, zorlamayın
Konserve gıdalar, pratikliği ve uzun raf ömrü ile birçoğumuzun vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Küçük bir konserve kutusunu açmak ise basit bir işlem gibi görünebilir ancak yeteri kadar dikkat edilmediğinde tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Özellikle aceleyle ya da doğru yöntemler kullanılmadan yapılan bu işlem hem kazalara hem de gıdanın bozulmasına yol açabilir.
|
1
1 / 7Fotoğraf
Birçok kişi, konserve kutularını açarken farkında olmadan bazı hatalar yapar. Bu hatalar ise zararlı mikrop ve bakterilerin gıdaya bulaşmasına, gıdanın bozulmasına hatta fiziksel yaralanmalara dahi neden olabilir. O sebeple ‘Yahu basit bir konserveyi açmak ne kadar zor olabilir ki’ demeyin. İşte dikkat etmeniz gerekenler.