SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Durdukça kuruyan mercimek köftelerine son! Zeytinyağı-limon yöntemi bir numara

Mercimek köftesi hem görsel açıdan etkileyici hem de lezzetli bir Türk mutfağı klasiğidir. Ancak bu lezzetli ara öğünün hazırlanışında en sık karşılaşılan zorluk, köftelerin zamanla kuruyarak yumuşaklığını kaybetmesidir. Özellikle servis öncesinde veya hazırladıktan sonra bekleme süresi uzadığında, mercimek köftesi o istenilen nemini ve yumuşak dokusunu kaybedebilir. Neyse ki doğru malzeme oranları, etkili yoğurma yöntemleri ve saklama teknikleriyle bu sorunun üstesinden gelmek mümkün.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Tıkalı burunlara doğal mumlu çözüm! Azıcık vicks'le evde şipşak hazırlanıyor
  2. Bitmediyse içinde saklayın! Yarım kalan cipsler hiç bayatlamıyor, sırrı katlamada
  3. Eve sinen çamaşır suyu kokusunu emiyor! Dilimleyip kasede bekletin, sonuç müthiş
  4. Fırından çıkmış gibi yapacak! Bezi sirkeye batırıp serin, ekmeği tazecik tutuyor
  5. 40 yıllık balıkçıdan hamsi tüyosu! Yumurtayla mı yoksa unla mı daha çıtır olur?
  6. Patır patır dökülen kaşların çaresi! Tek malzeme yetiyormuş, 15 dakika bekletin
  7. Beyazlatmak isterken sağlığınızdan olmayın! Kimyasaldan daha etkiliymiş
  8. Uçları kırılmadan saçı kurtaran yöntem! Tokayla tutturunca rüzgar, güneş işlemiyor
  9. Girdiği eve şans getiriyormuş! Küçücük saksıdan yayılıyor, nemli toprak en ideali
  10. Anne-babalar dikkat! ‘Bağışıklığı güçlensin’ diye gelişigüzel vitamin vermeyin

© Copyright 2025

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.