SAĞLIK
YEMEK
ASTROLOJİ
GÜZELLİK

Durdukça kuruyan mercimek köftelerine son! Zeytinyağı-limon yöntemi bir numara

Mercimek köftesi hem görsel açıdan etkileyici hem de lezzetli bir Türk mutfağı klasiğidir. Ancak bu lezzetli ara öğünün hazırlanışında en sık karşılaşılan zorluk, köftelerin zamanla kuruyarak yumuşaklığını kaybetmesidir. Özellikle servis öncesinde veya hazırladıktan sonra bekleme süresi uzadığında, mercimek köftesi o istenilen nemini ve yumuşak dokusunu kaybedebilir. Neyse ki doğru malzeme oranları, etkili yoğurma yöntemleri ve saklama teknikleriyle bu sorunun üstesinden gelmek mümkün.

1


İlginizi Çekebilecek Haberler

  1. Geniz eti çocuğunuzun yüz şeklini değiştirebilir! ‘Uykuda nefes durmasına neden olabilir’
  2. Börek ustaları bu sosu sır gibi saklıyor! Yufkanın arasına sürünce çıtır çıtır olacak
  3. Öykü Karayel cam gibi cildinin sırrını verdi! 'Her gün yıkayıp bu ürünü sürüyorum'
  4. Hindistan cevizi yağını böyle saklayan yaşadı! Evde hazırlayın, en popüler yöntem
  5. Kabukları kendiliğinden ayrılacak! Patates soyma tüyosu, tencereye 1 kaşık ekleyin
  6. Bez çantaları yıkarken yapılan hata! Önce etikete bakın, lekeye karşı tuz şart
  7. 15 dakika dondurunca kolayca doğranıyor! Kökünden başlayınca göz yaşartmıyormuş
  8. Durdukça kuruyan mercimek köftelerine son! Zeytinyağı-limon yöntemi bir numara
  9. Güçlü tırnakların sırrı mutfakta saklı! 2 kez uygulayıp farkı görün
  10. Kalın telli saçların kuruluğuna son! Doğal yöntemi varmış, çok basit

© Copyright 2024

Türkiye'den ve Dünya’dan son dakika haberler, köşe yazıları, magazinden siyasete, spordan seyahate bütün konuların tek adresi milliyet.com.tr; Milliyet.com.tr haber içerikleri izin alınmadan, kaynak gösterilerek dahi iktibas edilemez, kanuna aykırı ve izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.