Sağlığa sayısız faydası bulunan soğanı doğru şekilde tüketmediğimizde veya muhafaza etmediğimizde çok zararlı olabilir. Özellikle dilimlenmiş soğanın saklanması konusunda dikkatli davranmak şart. Dilimlenmiş soğanın içindeki sıvılar bakteri üremesi için elverişli bir ortam hazırlar. Bu nedenle dilimlenmiş soğan uzun süre boyunca saklanmamalıdır. Çeşitli sağlık sorunlarına yakalanmamak için dikkatli olmanız gerekenler bulunuyor. Dilimlenmiş soğanı uzun süre buzdolabında saklamak, tüketmeden önce yeterince pişirmemek veya hijyen kurallarına tam olarak dikkat etmemek riskli durumlara yol açabilir. Özellikle bağışıklık sistemi düşük olan bireyler, yaşlılar ve çocuklar bu durumdan olumsuz etkilenebilir. Dilimlenmiş soğanı tüketmeden önce mutlaka hijyenik bir ortamda saklamalısınız. Ayrıca dilimlenmiş soğanı bekletmeden taze tüketmek çok daha faydalı olacaktır. Bir gece boyunca farklı bir ortamda bekletilen ve ardından tüketilen soğan, safra salgılarını, mide asidini artırır ve gıda zehirlenmesine neden olabilir. Bu nedenle doğradığınız soğan arttıysa kapalı bir poşede koyup dolabın No-Frost bölümünde saklamalısınız. Hassas mideye sahip bireyler dilimlenmiş ve bekletilmiş soğandan etkilenebilir. Soğan tüketiminden sonra karın ağrısı, gaz veya hazımsızlık gibi belirtiler meydana gelebilir. Bu nedenle dikkatli olmakta fayda var.