Çıtır çıtır cevizli sarma tarif sorduracak! Baklavanın ev halini bir de kadayıfla deneyin
Baklavalık yufkayla hazırlanan bol cevizli, kadayıflı, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ve yapımı pratik, oldukça hafif olan bir tatlı tarifiyle geldik. Malzemeleri hazırladıktan sonra yapımı sadece 10 dakika süren bu tatlı tarifi çok işinize yarayacak. Peki ama tarifi nasıl? İşte detaylar.
|
1
1 / 6Fotoğraf
BAKLAVALIK YUFKA İLE CEVİZLİ KADAYIFLI SARMA TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Dikdörtgen borcam için gerekenler; 18 adet baklavalık yufka, 200 gram çiğ kadayıf, 100 gram ceviz içi yeterli olacaktır. Üzeri ve ara katlar için de 1 paket margarin veya 250 gram tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ. Şerbeti için 3 su bardağı şeker, 3,5 su bardağı su, 1-2 damla limon suyu gerekiyor.