Uzman Diyetisyen Eda Balcı, Çin tuzu olarak bilinen monosodyum glutamatın (MSG) fazla tüketiminde yaşanacak sağlık sorunları hakkında uyarılarda bulundu. Balcı, "Yapılan çalışmalar, tükürük salgısını artırarak gıdanın lezzet özelliklerini güçlendiren ve daha hızlı ve sık yeme isteği uyandıran MSGyi fazla miktarda tüketenlerde diyabet, obezite, Alzheimer, Parkinson, öğrenme bozuklukları gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkma ihtimalinde artış olduğu gösterdi" dedi.
|
1
1 / 10Fotoğraf
Uzman Diyetisyen Eda Balcı, monosodyum glutamat adı verilen tuz türü hakkında konuştu. Monosodyum glutamatın, kısaltılmış adıyla MSG, esansiyel olmayan aminoasitlerden olan glutamik asidin sodyum tuzuna dendiğini, halk arasında Çin Tuzu olarak da bilindiğini ifade eden Balcı, MSGnin hazır gıdalarda sıklıkla kullanılmakta olan bir lezzet arttırıcı olduğunu belirtti.